ОШ "Бранко Радичевић"

Филтер
 • У четвртак, 31. марта, Основна школа ,,Бранко Радичевић“ је у оквиру акције „Књига солидарности“, коју већ четрдесет година организује Радио Београд, добила више од 1000 књига. Књиге је уручио Михаило Шћепановић, уредник Радио Београда.

  knjige solidarnosti 1 knjige solidarnosti2

   

   

 • Основна школа ,,Бранко Радичевић'' организује хуманитарну акцију за лечење нашег ученика VI1одељења- Марковић Игора. Игор је већ дуже време на лечењу у болници у Београду, па ће ваша помоћ много  значити за његову породицу.

  Прикупљени новац предати до петка, 25. марта 2016. године.

 • Министарство просвете, науке и технолошког развоја и ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ СРБИЈЕрасписали суКОНКУРС ЗА НАЈБОЉУ ДЕЧИЈУ КАРИКАТУРУ „МАЛИ ПЈЕР“ за школску 2015/2016. 

  Након школског одржан је и општински ниво такмичења на коме су ученици показали следеће резултате:

   у категорији ученика од I до IV разреда:

   

  1. место: Невена Савчић IV 1

                 Урош Радић     IV 1

  2. место:  Шрндић Хамза Фарис I1

  3.  место: Пожарац Лазар  I1

  у категорији ученика од V до VIII разреда:

  1. место: Николина  Чикарић VI 1

                 Сузана Матић     VII 2

  3.  место: Ајла Шутровић  VI1

  1 2234 2  

  5 26 

   

 • Ученици наше школе посетили су Фестивал науке који је 19.марта одржан у Средњој школи у Малом Зворнику. На 9 интересантних радионица из облсати природних наука, могли су да направе оригами или да исплету ДНК, направе научни накит, заставе у туби, чаробно млеко, ветрењаче за понети, сазнају који су енергенти будућности, торнадо, као и да присуствују занимљивој радионици „Ћелија за свакога“. Ученици 8.разреда присуствовали су предавању ''Професионална оријентација''. ФЕСТИВАЛ НАУКЕ МАЛИ ЗВОРНИК организовао је Регионални центар за таленте из Београда у сарадњи са Канцеларијом за младе Мали Зворник, Средњом школом Мали Зворник и општином Мали Зворник, уз подршку Хемијског факултета, Биолошког факултета, Центра за промоцију науке, Института за молекуларну генетику и гентичко инжењерство, Института за биље „Синиша Станковић“ и столарске радионице „Жељко Николић“. 

   

  http://slide.ly/view/ada350ce6047527730aa2f9bcd1c5d0f?utm_content=gallery

 • Данас је у нашој школи одржано, сада већ традиционално,такмичење из математике „Кенгур без граница”.Учешће на такмичењу је појединачно, а такмичила су се 72 ученика млађих разреда.

  Привремени  резултати биће најкасније 10.04.2016. године.

  Објављивање табеле тачних одговора и задатака   после 17. априла 2016. године.

  kengur AutoCollage 10 Images

   

 • Ученица VIII-2  Андреа Станојевић освојила је 2.место на Окружном такмичењу из енглеског језика које је данас одржано у Шапцу.

  Александра Гаврић, уценица VIII-1, освојила је 3.место на Окружном такмичењу из шпанског језика. Обе ученице пласирале су се на Републичко такмичење.

  Честитамо!

 • Трибина о превенцији  дискриминације и насиља, у организацији НВО ,,Искра'' из Лознице, као и Друштва педагога и психолога, ће се одржати у Основној школи ,,Бранко Радичевић'' у уторак, 15.03.2016. године у 15 часова.